|
Rødvin » Italien
|
Navn
|
Beskrivelse
|
Pris
|
|
|
Brunello Capanna 1999
|
Moden Brunello med alt hvad en rigtig Brunello skal besidde. Sangiovesedruen kombineret med den lange fadlagring giver en kompleks vin med kirsebærstrejf og dejlig lang eftersmag.
|
395kr
|
|
|
Barolo Stroppiana 2001
|
Klassisk Barolo i superårgang. Smager fantastisk nu, men kan du vente 5 år bliver du belønnet for det. Lak, vanille og de dejlige nebbioloaromaer dominerer i næsen.
|
335kr
|
|
|
Vivaldi Amarone 2006
|
Vivaldi Amarone er en klassisk, mørk og kraftig vin, der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af "varme", mens vinen i munden udfolder en rigdom og koncentreret smag med masser af sødmefuld fylde og en anelse bitre toner, der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket.
Vinen er en fin ledsager til rødt kød, vildt og mørke kødretter og ost. Det anbefales at trække vinen op en times tid inden serveringen.
Anbefalet serveringstemperatur: 16-18 grader.
|
185kr
|
|
|
Prugneto 2008, Sangiovese di Romagna MAGNUM
|
En herlig, saftig Sangiovese, der beviser, at Sangiovese ikke behøver komme fra Toscana for at give et flot resultat. Prugneto er dog også flere gange fremhævet i Gambero Rosso som godt køb, og den har flere gange opnået til 2 glas i denne Italiens vægtigste vinguide. (Fåes også i "almindelig" 75 cl. til 85,- fl.)
|
170kr
|
|
|
La Colombina 'Palpito' DOC Sant'Antimo 2006
|
Fra Brunello-huset Az. Agr. la Colombina. Dette område har samme afgrænsning som Brunello-området, men derimod ingen regler for druevalg. Derfor består denne lækre vin af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Super køb!
|
150kr
|
|
|
Il Nespoli 2006
|
Sangiovese i denne kvalitet forbinder man vanligvis ikke med Emilia-Romagna, men Poderi dal Nespoli har et par virkelig smukke eksempler i porteføljen, heriblandt ’Il Nespoli’, som er husets bud på en seriøs konkurrent til Toscanas stjernevine. Il Nespoli 2006 fik 3 glas i Gambero Rosso! Det var der 339 vine ud af 18.000 der gjorde...
|
150kr
|
|
|
Ripasso Provolo
|
Sådan skal en ripasso smage. Masser af saft og kraft fra familierelationen til Amaronen. Overraskende kraftig og langt bedre end de fleste amaroner i denne prisklasse.
|
135kr
|
|
|
Lazzarone Rosso delle Venezie IGT 2006
|
Lazzarone produceres efter ’appassimento-metoden’, hvor druerne før vinifikationen får lov at tørre 30 dage; en periode hvor aromastoffer opkoncentreres og giver den færdige vin den særlige profil, som forbindes med appassimento-vinene. Efter endt gæring lagres vinen på egefade, som runder vinene af og stabiliserer den til livet på flaske. Ved frigivelsen er Lazzarone helt drikkeklar med en fløjlsblød frugt med masser af charmerende fylde og uovertruffen koncentration.
Duft og smag har klar profil af modne sylte-kirsebær i en vin, der har usædvanlig stor smagsfylde kombineret med god friskhed og en lang eftersmag med stor elegance. Vinen kan nydes både som madvin til de mere vinterlige retter, men den er også så blid, at den sagtens kan drikkes som hyggevin.
|
95kr
|
|
|
Palpito, Sant Antimo (La Columbino) 2006
|
Lille område ved siden af Brunello di Montalcino. Her bruges dog ved siden af Sangiovese også Cabernet Sauvignon og Merlot. Lækker "super-toscaner" i den fremragende årgang 2006!
|
90kr
|
|
|
La Piuma Montepulciano d`Abruzzo 08
|
Utrolig lækker italiener til prisen. Vinen er lavet på druen Montepulciano. Mørk i glasset med dejlig dyb frugt som første smagsoplevelse. Minimal til ingen garvesyre i slutningen.
|
55kr
|
|
|
Giacondo Rosso
|
Den perfekte rødvin til festen eller receptionen. All-round vin med både behagelig frugt og minimal syre. Til lettere retter eller bare til at nyde uden mad. Og så med praktisk skruelåg.
|
40kr
|
|
|