Varenummer: Ita024
Pris: 150kr
Varebeskrivelse
Sangiovese i denne kvalitet forbinder man vanligvis ikke med Emilia-Romagna, men Poderi dal Nespoli har et par virkelig smukke eksempler i porteføljen, heriblandt ’Il Nespoli’, som er husets bud på en seriøs konkurrent til Toscanas stjernevine. Manden bag utallige 3-glas vine i Gambero Rosso, Giuseppe ’Beppe’ Caviola, er tilknyttet som konsulterende ønolog. Udover at drive sin egen vingård i Piemonte rådgiver Caviola en lang række af topproducenter, især i Piemonte, men altså også nogle få andre udvalgte, heriblandt Poderi dal Nespoli.
Druerne - Sangiovese Grosso – dyrkes i ler- og sandholdig vinmarker i de rullende bakker omkring Nespoli-vineriet, tæt ved Civitella di Romagna, gunstigt placeret midt mellem Adriaterhavet og Appeninerne.
Vinen lagres 12 måneder på 2. og 3. års barriques og ser altså ingen ny eg; en filosofi der grundes i ønsket om at lade druen vise sit sande væsen, hvilket giver mening, set i lyset af, at Sangiovesedruens aromaer let overdøves, hvis den får for meget eg eller blandes med andre aromatiske druer. Resultatet i denne jubelårgang er en tør og hylende ren vin, der har en tæt, frugtig kerne domineret af Marasca kirsebær (’sure kirsebær’) med krydrede undertoner og fine, modne tanniner fra det perfekt modne druemateriale samt fra de fadafledte tanniner. Fylden og koncentrationen holdes i skak af en fast, frugtig syre, der gør Il Nespoli til fremragende madvin, det være sig til en simpel, velsmagende pizza eller oksekødet med stegeskorpe.
Serveres lidt under stuetemperatur ved 16-17°C - og hvis muligheden foreligger, af Bordeauxglas i mellemstørrelsen.
Il Nespoli er en vin, der kan nydes ung, men den er i sit væsen konstrueret som en gemmevin med et henlæggelsespotentiale i omegnen af 7-10 år efter høst.
2006 har fået 3 glas i Gambero Rosso!
|
|